Jamie Cullum živě ve čtyřech českých kinech

18. duben 2011

Britský Cheltenham Jazz Festival se chystá oslavit návrat mladé jazzové superstar Jamieho Culluma nečekaným způsobem: Jamie se ujal nejen role hostujícího ředitele festivalu, ale zároveň bude jeho vyprodaný koncert živě přenášen do více než 40 kin po Evropě.

Tak řečeného „Sinatru v teniskách“ je tak možné vidět a slyšet i ve čtyřech českých kinech: 1. května od 21:30.

„Cheltenhamský festival mám rád zejména proto, že se na něm pokaždé snaží udělat něco nového. Už se moc těším, až budu hrát v přímém přenosu pro posluchače v celé Británii a Evropě. Je to skvělá možnost, jak lidem aspoň částečně zprostředkovat festivalovou atmosféru, ať jsou kdekoliv. A třeba to i některé přiměje k tomu, aby se příští rok přijeli na festival podívat osobně,“ řekl k tomu Cullum.

00888247.jpeg

Pianista a zpěvák prý zahraje exkluzivní set složený z posluchačsky nejoblíbenějších skladeb, ale i materiálu, který dosud nikde neuveřejnil. Při přímém satelitním přenosu to zároveň bude poprvé, co Cullum při koncertě využije sociální sítě Twitter, jejímž prostřednictvím bude živě komunikovat s fanoušky.

V ČR a SR přenos do kin zajišťuje distribuční společnost Aerofilms. „V posledních letech se zabýváme distribucí operních, činoherních a baletních přenosů, a je skvělé, že teď do svého portfolia můžeme zařadit i umělce Jamieho formátu,“ říká k tomu Jiří Šebesta z Aerofilms.

Jamie Cullum v Česku vystoupil dosud jen jednou, na festivalu Colours of Ostrava v červenci 2009.

Přenos koncertu Jamieho Culluma v českých kinech (1. 5.): Děčín – kino Sněžník Olomouc - kino Metropol Ostrava – Dům kultury města Ostravy Praha – kino Světozor

00959143.jpeg
autor: Petr Vidomus
Spustit audio