Jazz club U Staré paní znovu otevírá

15. září 2011

Pražský jazzový klub U Staré paní, jehož provoz byl na jaře ukončen, znovu otevřel.

Klub otevřel 15. září po pěti měsících, přičemž program prvního večera obstaralo trio basisty Víta Švece. Podle nových provozovatelů klubu si „nová koncepce dává za cíl představit špičku české scény v průřezu hudebních stylů od klasického k modernímu jazzu, přes blues, latin až po groove a funky.“. Dramaturgii klubu již nezajišťuje zpěvačka Jana Koubková, jak tomu bylo v minulosti, ale Jaromír Eichler.

Provoz klubu U Staré paní prošel v posledních letech několika změnami. Nejprve jej po sedmi letech opustili jeho bývalí majitelé Jakub a Lucie Dostálovi, od začátku roku 2010 jej měli v nájmu americký podnikatel Frank Emmett a Češka Petra Rappoccio. Současnými nájemci jsou podnikatelé Jan Dittrich a Jaromír Eichler.

00801970.jpeg

Pohled do právě zveřejněného podzimního programu naznačuje zacílení na český střední jazzový proud: do listopadu v něm figurují nejčastěji Jana Koubková, Vít Švec, Matej Benko či Radek Krampl. Úplný program je na novém webu klubu.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.