Karel Růžička Quartet – koncert z Jazz Docku, 2011

13. duben 2012

Sobota 14. 4. 2012– Euro Jazz 20:00 – 21:05: Jazz Club – Záznam koncertu z klubu Jazz Dock, Praha, 5. 8. 2011

V srpnu loňského roku se uskutečnil v pražském klubu Jazz Dock jeden z mnoha koncertů, který na tomto místě odehrál legendární český pianista Karel Růžička. Přesto byl něčím výjimečný: především přizvaným hostem, Růžičkovým synem Karlem, saxofonistou dlouhodobě působícím v USA. Záznam odvysíláme v sobotu 14. dubna na Euro Jazzu!

Karel Růžička starší se jako skladatel souběžně s jazzovými tématy zabývá i komponováním větších celků, a to jak hudby komorní, tak skladeb symfonických a vokálních. Saxofonista Karel Růžička Jr. jezdí do Prahy jen občas (naposledy například s elektrickým projektem Ondřeje Pivce). Jeho zázemí je především v dokonale technicky zvládnutém straight-ahead jazzu.

Podívejte se na ukázku jejich společného vystoupení:


Repertoár pražského koncertu tvořily do značné míry autorské skladby otce a syna Růžičkových ve spojení s některými známými jazzovými standardy. Nenechte si ujít sobotní Jazz Club a jedinečné spojení výrazných osobností českého jazzu!

Karel Růžička Quartet Karel Růžička – pianoKarel Růžička Jr. – tenor, soprán saxofon Josef Fečo – kontrabasRadek Němec – bicí Jazz Club je série koncertních záznamů, vysílaných každou sobotu od 20:00 na Euro Jazzu. Koncertní záznamy pocházejí buď z archivu Evropské vysílací unie (European Broadcasting Union), archivu Českého rozhlasu, nebo jde o záznamy již vydané na komerčně dostupných nosičích.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka