Kasárna Karlín v létě ožijí jazzem

13. červen 2023

Letní sezóna se přiblížila a s ní také série unikátních jazzových koncertů pod otevřeným nebem v kulturním centru Kasárna Karlín. Na venkovním pódiu kasárenského nádvoří jich proběhne v červenci a srpnu celkem pět.

Zdejší jazzové léto začne 12. července koncertem pianistky, skladatelky a producentky Beaty Hlavenkové s doprovodem Kapely Snů. Hned o dva týdny později vystoupí americká zpěvačka Allison Wheeler, autorka alba Winterspring, které web All About Jazz zařadil mezi nejzajímavější alba roku 2022. S Allison v Kasárnách zahostuje také kytarista David Dorůžka.

Srpen nabídne tři jazzové koncerty. Jedním z nich bude koncert Kristina Barta Quartet. Kristina patří mezi nejvýraznější jména současného českého jazzu. Pianistka, která pravidelně koncertuje v zahraničí, dosud vydala dvě oceňovaná alba EMA29 a Love and Passion. Zastoupená ale bude i nejmladší generace českého jazzu, ať už kapelou 2in2out, která se nebojí propojovat současný jazz s experimenty, nebo kapelou Sépie z hor.

„V naší dramaturgii chceme nabídnout zavedená i méně známá jména tuzemské jazzové scény. Všechny ale spojuje otevřený přístup k jazzu,“ říká za Kasárna Karlín Radek Pavlovič. „Venkovní prostředí Kasáren dodá každému koncert jedinečnou atmosféru. Pro fanoušky jazzu nabízíme i cenově zvýhodněnou vstupenku na celou koncertní sérii,“ dodává Pavlovič.

Jazzové léto v Kasárnách Karlín

12. července – Beata Hlavenková & Kapela Snů

25. července – Allison Wheeler Quartet + David Dorůžka

9. srpna – 2in2out

22. srpna – Kristina Barta Quartet

23. srpna – Sépie z hor

autor: Petr Vidomus
Spustit audio