Libor Šmoldas nabídl nové CD ke stažení zdarma

17. leden 2011

Osmadvacetiletý kytarista a skladatel Libor Šmoldas vydal svou první živou nahrávku. V českých poměrech je neobvyklé, že ji nabízí legálně ke stažení na svých stránkách.

Album s názvem Libor Šmoldas Quartet: Live at Jazz Dock obsahuje srpnový záznam ze stejnojmenného pražského klubu a kytarista jej uvolnil v souvislosti se spuštěním svého nového webu.

Album si můžete stáhnout zde.

Třetí autorské album Libora Šmoldase je do jisté míry retrospektivou. Z poloviny jde o starší skladby z alb On the Playground a úspěšného In New York on Time (Christoper's Dance, Tram Line 57, Lydian Blues, Funky Piece). Druhou polovinu tvoří pět nových písní (J. T. Blues, Blues in the shower, The Quest, Levitation a One for Kenny Burrell). „Nápad natočit živou desku jsem měl v hlavě už dlouho a navíc, na mých předchozích dvou albech hraje kapela pokaždé v jiné sestavě, takže jsem chtěl konečně natáčet s „koncertním“ Libor Šmoldas Quartetem, který se mnou tvoří skvělí jazzoví hudebníci Petr Beneš, piáno (na nahrávce ovšem fender rhodes), Josef Fečo, kontrabas a Tomáš Hobzek, bicí. Natáčeli jsme v Jazz Docku během tří po sobě jdoucích večerů na konci léta 2010 a moc jsme si to užívali. Živé verze skladeb jsou oproti studiovým delší, méně dokonalé, zato hravější a uvolněnější,“ říká Libor Šmoldas.

02212284.jpeg

A proč se již etablovaný český kytarista rozhodl k netradičnímu kroku, nabídnout svou desku ke stažení zdarma? „Vysvětlení je jednoduché, chceme tímto způsobem naši hudbu zprostředkovat co nejširšímu publiku. CD budou k dispozici i v tradiční formě, za symbolickou cenu 100 Kč je budeme prodávat na našich koncertech,“ dodává Libor Šmoldas.

Libor Šmoldas Quartet: Live at the Jazz Dock Univent/Šmoldas 001

Obsazení: Libor Šmoldas - kytara Petr Beneš – Fender Rhodes piano Josef Fečo – kontrabas Tomáš Hobzek – bicí

autor: Petr Vidomus
Spustit audio