Libor Šmoldas vydává „americké“ album

29. únor 2012

Kytarista Libor Šmoldas vydal třetí řadové album se svým kvartetem. Nahrávka byla pořízena na konci amerického turné, které proběhlo na jaře loňského roku v průběhu 18 dní a během něhož jeho kapela ujela více než 2000 mil po východním pobřeží USA.

Vedle Šmoldase na nahrávce s názvem 18 Days. 2000 Miles účinkují přední hráči mladší jazzové generace, kontrabasista Josef Fečo, pianista Petr Beneš a bubeník Tomáš Hobzek. Tato kapela na sebe před rokem upozornila živým albem z klubu Jazz Dock, které poskytla volně ke stažení. Novinka byla nahrána ve studiu – během zastávky na univerzitě WCU v Severní Karolíně.

Nové album je převážně autorské, složené ze Šmoldasových skladeb, které jsou doplněny o jednu Hobzekovu a Fečovu kompozici, dále je zde použit standard Israel z pera Johna Carisiho a It Could Happen Jimmyho Van Heusena.

Desku uzavírá bonus track v podobě klasického hitu Moanin (Bobby Timmons), který kapela nahrála živě při svém společném vystoupení na festivalu WCU spolu se saxofonistou Bobby Watsonem, který ji hrával s legendárními Jazz Messengers. Skladbu si poslechněte zde:

Právě s Bobby Watsonem kapela odehraje v dubnu kratší české turné (Brno, Trutnov, Nové Hrady, Praha).

Libor Šmoldas Quartet - 18 Days. 2000 Miles

1. One for Wes Montgomery (Libor Šmoldas) 2. Israel (John Carisi) 3. Humblebee dance (Tomáš Hobzek) 4. Lenka (Josef Fečo) 5. Mike's bike (Libor Šmoldas) 6. Not a jazz Tune (Libor Šmoldas) 7. It could happen To You (Jimmy Van Heusen) 8. Moanin (Bobby Timmons) - bonus track (live)

autor: Petr Vidomus
Spustit audio