Libor Šmoldas zahraje v Radiocafé, tentokrát s americkým hostem

19. říjen 2023

Koncertní řada Český rozhlas Jazz Café pokračuje vystoupením Organ Tria kytaristy Libora Šmoldase. V Radiocafé Vinohradská 12 zahraje 2. listopadu od 19:00. Vstup na koncert je zdarma.

Ve svém varhanním triu si kytarista Libor Šmoldas přizval ke spolupráci vynikajícího varhaníka Jakuba Zomera a amerického bubeníka Jesse Simpsona z New Yorku.

Libor Šmoldas Organ Trio hraje skladby vycházející nejen z jazzové tradice, ale silně se opírající také o blues, funk a soul šedesátých let. O charakteristický zvuk tria se starají především autentické varhany Hammond B3, nástroj dobře známý širokému spektru milovníků hudby, ovšem málo kdy ke slyšení v klubech.  

Libor Šmoldas je přední český jazzový kytarista. Hrál či natáčel s muzikanty  jsou George Mraz, Jeff Ballard, Sam Yahel, Bobby Watson, Adam Nussbaum, James Morrison, Brian Charette, Gregory Hutchinson, Jon Faddis či Jay Anderson. 

Jakub Zomer je  jazzový pianista, varhaník a pedagog. Často koncertuje v zahraničí, ať už v Austrálii, kde doprovází zpěvačku Ingrid James, v USA, kde hraje především s trumpetistou Bobem Momntgomery a je členem ansámblu Hell’s Kitchen Funk Orchastra pod vedením aranžéra Billa Warfielda. Doma v Praze Jakub také spolupracuje se špičkami naší scény, jakými jsou Roman Pokorný, Robert Balzar či Jaromír Honzák a vede i vlastní projekty.

Jesse Simpson je bubeník a pianista původem z Kalifornie. Byl studentem legendárního bubeníka Donalda „Ducka“ Baileyho, v roce 2007 se přestěhoval do New Yorku, kde vystudoval Manhattan School of Music. Vystupoval s Joe Lovanem, Johnem Abercrombem, Chrisem Cheekem, Brianem Charettem a mnoha dalšími. Od roku 2022 žije v Česku.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio