On-line chat s Rudy Linkou: už dnes ve 20:00

16. červenec 2012

Živá internetová diskuse s Rudy Linkou proběhne na webu ČRo Jazz v pondělí 16. července. Co inspiruje tohoto jazzového kytaristu a jak hodnotí letošní Bohemia Jazz Fest, který pořádá?

On-line chat proběhne zde dnes od 20:00!

Rudy Linka o jazzu Podle Rudyho Linky má jazz mnoho společného například s folkem nebo – ač se to může zdát s podivem – s rokenrolem: „Do všech těchto stylů musíte vložit své srdce. Musíte zapomenout na pravidla, která jste se naučili, a hrát,“ říká kytarista žijící od roku 1985 v USA.

Nejvýstižnější opisné označení pro jazz je podle světoznámého jazzového kytaristy „intelektuální folk music“. „Žádná hudba na vysoké úrovni navíc nepotřebuje, aby byla analyzována, dobrá hudba má tu schopnost, aby vás zaujala bez toho, že byste jí rozuměl,“ dodává.

Podívejte se na rozhovor s Rudy Linkou:



Rudy Linka vystudoval Pražskou konzervatoř (klasickou kytaru), Institut hudby ve Stockholmu a hudební školy v USA. Se svojí jazzovou skupinou vystupuje v klubech v Evropě a USA a účastní se mnoha mezinárodních festivalů. Je prezidentem letního festivalu Bohemia Jazz Fest, který pravidelně od roku 2005 pořádá na náměstích některých českých měst, např. v Plzni, Praze, Českých Budějovicích, Brně a nově i v Olomouci.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.