Marcus Miller zahraje na Pražském hradě

5. listopad 2012

Festival Jazz na Hradě oživil dramaturgii. Pod „dohledem“ prezidenta zde po nedávném koncertu Joe Lovana zahraje baskytarista Marcus Miller.

Miller letos do Prahy přijede podruhé - představit repeortoár ze své své poslední desky Renaissance (8. 11., Španělský sál Pražského hradu).

Veterán fusion se na nové desce obklopil jak novými mladými hráči, s nimiž aktuálně vyráží na evropské turné, tak některými hvězdnými hosty. Nejpodstatnější je však změna repertoáru a konceptu. Basista o tom promluvil na jaře v rozhovoru pro slovenský deník SME:

„Moje poslední album je z roku 2008. Mezitím jsem si vyzkoušel práci s filharmonickým orchestrem a pohrál si se starým albem Milese Davise. Ještě jsem fungoval v triu se Stanley Clarkem a Victorem Wooten plus s Herbie Hancockem a Waynem Shorterem jsme připravili poctu Milesu Davisovi. Uvědomil jsem si, že potřebuji změnu - chtěl jsem se posunout dál jako autor, znovu se vrátit k vlastní tvorbě. Cítil jsem to jako jisté znovuzrození, proto to album dostalo takový název,“ řekl Miller slovenskému listu.

Do Prahy Miller dorazí s touto kapelou:



Podrobnosti o Millerově albu Renaissance si můžete přečíst také zde.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka