Medeski, Martin & Wood vydávají album…se Scofieldem

6. říjen 2011

Populární jam-bandové trio již dříve avizovalo pokračování spolupráce s kytaristou Johnem Scofieldem. Nová deska MMW vyjde 8. listopadu.

Živé dvojalbum s názvem MSMW LIVE: In Case the World Changes Its Mind vydá label Indirecto Records, který kapela pro své nahrávky před několika lety založila. Půjde o sestřih z turné MMW s Johnem Scofieldem z roku 2006.

02452328.jpeg

Dvanáct tracků obsahuje materiál dříve nahraný pro Scofieldovo album A Go Go (1998) a také z poslední studiové spolupráce s MMW na desce Out Louder (2006). Ačkoli trio má v plánu velmi extenzivní turné, zatím není známo, že by se na některá vystoupení přidal i John Scofield.

Nejde o jedinou novinku MMW. Koncem října vyjde rovněž DVD Fly in the Bottle – první dokumentární film o známé kapele. Ten by sice již součástí boxu Radiolarians: The Evolutionary Box Set (2009), nicméně zájem o něj předčil očekávání, a tak se jej skupina rozhodla vydat samostatně. Film režíroval bubeník MMW Billy Martin, který je známý tím, že se vedle hudby věnuje i filmu, malbě či grafickému designu. Dokument Fly in the Bottle poskytuje osobitý vhled do života kapely na turné i při nahrávání Radiolarians.

Podívejte se na ukázku:

Playlist CD MSMW LIVE: In Case the World Changes Its Mind

CD 1: 1. A Go Go 2. Deadzy 3. What Now 4. Tootie Ma Is a Big Fine Thing 5. Cachaca 6. In Case the World Changes It’s Mind 7. Miles Behind

CD 2: 1. Little Walter Rides Again 2. Hanuman 3. Amazing Grace 4. Southern Pacific 5. Hottentot

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.