Mladí ladí jazz: soutěž kapel spuštěna

20. březen 2013

Soutěž mladých jazzových kapel Jazz Fruit pokračuje i letos. Uzávěrka přihlášek je 31. března.

Festival Mladí Ladí Jazz vyhlásil čtvrtý ročník soutěže mladých talentů. Vítězná formace si odnese příspěvek 20 000 korun na nahrání alba a dalších 15 nahrávacích hodin v pražském studiu 3bees.

Do soutěže se může přihlásit hudební skupina, jejíž členové nepřekročili věk 30 let, případně kdy pro alespoň 75 % uskupení platí toto pravidlo. Zároveň kapela nesmí mít komerčně distribuované album (pevnou smlouvu s distribuční společností či promotion agenturou).

Soutěžní nahrávku je třeba organizátorům doručit do konce března, přičemž 3 finalisté budou vyhlášeni během dubna. Přihlášku si můžete stáhnout zde.

Projekt je vyvrcholením koncertní série Jazzbit, jejíž organizátoři podle svých slov chtějí „zpřístupnit jazzovou hudbu mladým lidem a odstranit překážky, které se s poslechem jazzu v našem hlavním městě pojí.“ Loňskými finalisty soutěže Jazzfruit byly skupiny Fabian Supanic Organ Trio, Wunder Bar Band a Kikina B (která nakonec zvítězila). Posledně jmenovaná jazz-funková formace následně vydala své debutové album.

O letošním vítězi rozhodne odborná porota i diváci na koncertu tří finalistů 19. dubna v pražském klubu Jazz Time

autor: Petr Vidomus
Spustit audio