Na Dni otevřených dveří zazní také gypsy jazz

13. květen 2024

Součástí Dne otevřených dveří Českého rozhlasu bude 18. května také koncert gypsy-jazzového tria kytaristy Karla „Tschavolo“ Vlasáka. Vystoupení pořádá Český rozhlas Jazz.

Nahlédnout do tajů rozhlasového řemesla, setkat se s oblíbenými moderátory a užít si bohatý doprovodný program pro rodiny. To vše opět nabídne Den otevřených dveří v Českém rozhlase, který se uskuteční v sobotu 18. května v hlavní budově Českého rozhlasu v Praze-Vinohradech. 

Součástí odpoledního programu bude také prezentace Českého rozhlasu Jazz: od 15:00 ve studiu S2 vystoupí trio kytaristy Karla "Tschavolo" Vlasáka.

Tschavolo Vlasák je mladý talentovaný kytarista, který na svůj nástroj hraje od jedenácti let žánr, jehož nejvýraznějším představitelem byl kytarista Django Reinhardt. Především jeho skladby na vystoupení také zazní.

Součástí Dne otevřených dveří jsou tradiční komentované prohlídky budovy rozhlasu. Vstup z ul. Římská 13. K prohlídce je třeba časová vstupenka – rezervace na telefonu 221551313 nebo na e-mailu info@rozhlas.cz. Vstup je zdarma.

V roce 2021 zahajoval Vlasák 23. ročník festivalu Khamoro, kde bylo představeno jeho debutové CD s názvem Back To The Roots. Toto CD vzniklo v roce 2018 pod hlavičkou mezinárodního projektu Django Always, jehož zakladatelem je pořadatel kulturních akcí a manažer Ricardo Laubinger.

Tschavolo Vlasák zahraje v tradičním gypsy-jazzovém formátu tria: sólová kytara (Karel „Tschavolo“ Vlasák), doprovodná kytara (Karel Vlasák starší) a kontrabas (Jan Hanzl). Vstup na koncert, stejně jako na celý program, je zdarma.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

Související