Na letošním Signal Festu dojde i na jazz a funk

12. říjen 2016

Doprovodný program čtvrtého ročníku Signal Festivalu vznikl ve spolupráci se stanicemi ČRo Jazz a ČRo Rádio Wave. V pražském klubu La Loca v sobotu 15. října zahrají Cupcake Collective a DJ Maceo. Vstup na koncerty je zdarma, začíná se ve 21:00.

Největší kulturní událost v České republice propojuje moderní umění a nové technologie s širokou i odbornou veřejností. Signal Festival během čtyř večerů promění pod taktovkou českých i světových osobností světelného designu řadu uměleckých objektů i prostor na mnoha místech Prahy.

Dramaturgii doprovodného programu si rozdělily stanice ČRo Jazz a ČRo Rádio Wave. Na co se můžete těšit? V klubu La Loca zahrají:

The Cupcake Collective

Mladá energická kapela The Cupcake Collective je složená ze studentů pražských konzervatoří a hraje moderní jazz/funky. Se svými vlastními skladbami objeli v roce 2014 přes sedmdesát koncertů po celé republice i v zahraničí. Kromě toho se stali housebandem pražské Underground Comedy Show a rezidentní kapelou Freestyle Mondays, kde každý měsíc doprovází české i zahraniční rappery. Pravidelně pořádají a účastní se jam sessions v klubech CROSS, NAPA nebo Blues Sklep. V poslední době vyjíždí na koncerty v nové rozšířené sestavě, s novým repertoárem a s ještě větší párty.

 

Dj Maceo (Grundfunk Radia Wave)

DJ Maceo se věnuje Djingu od roku 1996, v jeho setech nechybí klasické funkové a soulové rytmy, boogie, disco, old school hip hop nebo acid jazz. Nejdůležitější je ale všemocný groove, který tohoto moderátora, DJe a všestranného hudebního nadšence zaručeně obklopuje. Potkáte ho nárazově v klubech po celé republice, zahrál si po boku například takových jmen jako Incognito, The Brand New Heavies, Monkey Business, nebo jako tour DJ legendárních J.A.R.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.