Nicolás Sánchez & Land Space – živě z Ibiza Jazz Festivalu

18. duben 2011

Sobota 23.4. – Euro Jazz 20:00 – 20:50: Jazz Club – Záznam EBU z koncertu na Ibiza Jazz Festivalu, Ibiza, 25. 8. 2010

Sobotní Jazz Club v rámci Španělského týdne na Euro Jazzu věnujeme mladým zástupcům barcelonské jazzové scény. Od 20:00 přineseme záznam koncertu formace Land Space kytaristy Nicoláse Sáncheze na Ibiza Jazz Festivalu.

Ibiza Jazz Festival patří k nejdůležitějším španělským jazzovým podnikům. Specifikem však je, že se soustředí zejména na mladé španělské umělce do 30 let. Kvarteto Nicoláse Sáncheze do své loňské dramaturgie nezařadilo náhodou: právě tato kapela totiž v té době zvítězila v prestižní soutěžní přehlídce Barcelona Jazz Contest.

02309287.jpeg

Nicolás Sánchez (1979) se narodil v kolumbijské Bogotě, kde také nasával první hudební vlivy (nejprve se učil hrát na bicí, ve třinácti přešel na klasickou kytaru). Do Barcelony přišel roku 2001, aby zde začal studovat na jazzovém oddělení Taller de Musics. Mezi jeho nejvlivnější učitele patřili Vicens Solsona, Oscar Peñas, či Vicens Marti; navštěvoval přitom také workshopy Bena Mondera, Kurta Rosenwinkela, Johna Scofielda a dalších.

Na svém kontě má dosud tři sólové desky, s kvartetem a s vlastní kapelou Land Space. Právě tuto formaci uslyšíme v sobotu večer. Poslechněte si Sánchezovu kompozici 1982:

Land Space & Ibiza Fusion

Nicolás Sánchez – kytara Albert Cirera – saxofon Tom Warburton – kontrabas Dani Dominguez – bicí

02309285.jpeg

Jazz Club je série koncertních záznamů, vysílaných každou sobotu od 20:00 na Euro Jazzu. Koncertní záznamy pocházejí buď z archivu Evropské vysílací unie (European Broadcasting Union), archivu Českého rozhlasu, nebo jde o záznamy již vydané na komerčně dostupných nosičích.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.