Okouzlující Avishai Cohen: živý videopřenos

16. říjen 2013

Basista Avishai Cohen v listopadu vydá zcela nové album. Předtím však zavítá s tímto programem na festival v Nancy. Živý videopřenos přineseme ve čtvrtek 17. října od 21:45!

Avizované čtrnácté album izraelského basisty Avishaie Cohena se jmenuje Almah a vyjde 4. listopadu. Cohen se na něm údajně vrací k hudebním světům, na kterých odrostl: klasické hudbě a harmonii. Jak ale dokazují první ukázky, spektrum žánrů a vlivů obsažených na nahrávce je mnohem širší: jazz, staré izraelské a arabské melodie. Avishai Cohen zde po čase nejen hraje na basu, ale také zpívá.

Na CD Almah, ale i na koncertech nyní Cohen vystupuje v triu (Nitai Hershkovits - piano, Ofri Nehemya – bicí), rozšířeném o smyčcové kvarteto a také hoboj (Yoram Lachish). V této sestavě zahraje ve čtvrtek 17. října od 21:45 také ve východofrancouzském Nancy, odkud přineseme živý videopřenos (ve spolupráci s televizním kanálem Arte).

Zde spusťte přímý videopřenos (čtvrtek 17. října od 21:45):

 

Avishai Cohen, hudebník, jenž bývá nazýván vizionářem světového měřítka a který byl časopisem Bass Player zařazen mezi stovku nejvlivnějších basistů 20. století, se chlubí enormním množstvím úspěchů na hudebním poli především jako leader a vynikající performer. Svůj talent projevuje Cohen nejen jako energický sólista, melodický skladatel a dnes i zpěvák, ale promítá jej především do hry svého tria.

Poslechněte si ukázku z nového alba Almah:

Avishai Cohen With StringsNancy Jazz Festival, Francie, čtvrtek 17. října od 21:45

Avishai Cohen – kontrabas, zpěvNitai Hershkovits – pianoOfri Nehemya – bicíSmyčcové kvarteto

autor: Petr Vidomus
Spustit audio