Ondřej Pivec vyráží do Evropy, ukáže se také v Česku

11. říjen 2017

Známý varhaník v Česku poprvé představí svůj americký jazz-funkový projekt Kennedy Administration. Zahraje i s Organic Quartetem.

Ondřej Pivec, producent, hudebník a skladatel, v české kotlině známý především jako jazzový klávesista a hráč na Hammondovy varhany, je jedním z hrstky Čechů, kteří získali v hudebním světě ocenění nejvyšší ‒ Grammy, a to za svoji spolupráci s americkým zpěvákem Gregory Porterem na albu Take me to the Alley.

Pokud zrovna neprodukuje nové album ve studiu a nejezdí po světě, koncertuje se svou americkou kapelou Kennedy Administration, se kterou se také poprvé představí v Česku.

Podzim je pro Pivce nabitý, čeká jej promo turné k debutové desce Kennedy Administration. Větší část turné se odehrává v Evropě, ale kapela zavítá i do Ruska nebo třeba Ázerbájdžánu. S kapelou vystoupí na trutnovském festivalu Jazzinec a v Praze na Strunách podzimu.

Během listopadu však zahraje v tuzemských klubech také v obnovené sestavě Organic Quartetu, s nímž letos vydal desku Terms and Conditions Apply.

Jsem moc rád, že jsme Organic Quartet vzkřísili a že je stále tolik fanoušků, které tím bavíme. Do Evropy a hlavně domů do Čech se samozřejmě už moc těším,“ říká Pivec. „Zahrát si s takovými muzikanty, jako jsou pánové z Organic Quartetu, pro mě byla vždy čest a velká výzva,“ dodává saxofonista Jakub Doležal z Organic Quartetu.

Ondřej Pivec a jeho Organic Quartet

Ondřej Pivec na českém turné

18.10. Praha – The Loop Jazz Club, Jazzová klausura
7.11. Trutnov – Jazzinec Int. Festival (Kennedy Administration)
9.11. Praha – Struny Podzimu (Kennedy Administration) 
14.11. Ostrava – Heligonka (Organic Quartet)
15.11. Olomouc – Jazz Club Tibet (Organic Quartet)
16.11. Brno – Metro Music Bar (Organic Quartet)
17.11. Praha – Jazz Dock, 19.00 (Organic Quartet)
17.11. Praha – Jazz Dock, 22.00 (Organic Quartet)

autor: Petr Vidomus
Spustit audio