Oran Etkin se vrací s jazzovými workshopy pro děti

14. duben 2023

Festival Mladí ladí jazz letos opět chystá doprovodný program pro děti. I letos bude mít na starosti hudební workshopy známý izraelský klarinetista Oran Etkin, jeho interaktivní koncerty proběhnou v pěti českých městech.

Zakladatel hudební metody Timbalooloo, klarinetista Oran Etkin, se v dubnu vydá na tour interaktivních koncertů do pěti českých měst. První odpolední koncert pro děti od 3 do 10 let proběhne 18. dubna od 17 hodin v Praze v KD Barikádníků. Další příležitost zažít hudební putování po světě s Oranem Etkinem a jeho kapelou budou mít malí diváci a jejich rodiče 21. dubna v Ústí nad Labem, 24. dubna v Chomutově, 27. dubna v Opavě a 28. dubna v Ostravě.

Oran Etkin se narodil v Izraeli, ale většinu svého života žije v New Yorku, kde studoval nejdříve hru na klavír a později i na klarinet. Brzy si uvědomil, že hudba spojuje a je univerzálním jazykem napříč kontinenty a rozhodl se čerpat inspiraci pro svou tvorbu po celém světě. Založil metodu Timbalooloo, která děti učí poznávat hudbu a kulturu dalších zemí. Timbalooloo totiž nestaví na známých dětských písních, ale využívá například jazzové skladby Herbieho Hancocka, ale i africkou, brazilskou nebo indonéskou hudbu.

S metodou slaví Oran Etkin úspěchy nejen v USA, kde si ji oblíbily i děti hollywoodských hvězd, ale i v řadě evropských zemí. Tým kolem festivalu Mladí ladí jazz jeho koncept nadchl natolik, že je již devátým rokem jeho propagátorem a ambasadorem. Tuto vzdělávací metodu se navíc díky lektorům osobně vyškolených Oranem Etkinem daří aplikovat v čím dál větším množství českých škol.

Orana Etkina čekají v dubnu v České republice kromě koncertní tour také dopolední workshopy pro školy, seminář metody Timbalooloo určený pedagogům a lektorům hudby a pražský (14. dubna v JazzDock) a opavský (27. dubna v Kině Mír) večerní koncert pro dospělé posluchače.

Koncerty jsou určené pro děti od 3 do 10 let a jsou vedeny v angličtině s českým překladem. V kapele vystoupí na koncertech po boku Orana Etkina Dušan Černák (bicí), Martin Konvička (piano), Taras Vološčuk (kontrabasista), Izabela Chalupníková (zpěv), Jan Pudlák (piano).

Workshopy Orana Etkina pro děti a jejich rodiče

 

●        18. 4. Praha, KD Barikádníků, 17:00 - 18:00 hodin

●        21. 4. Ústí nad Labem, Klub Hraničář, 16:30 - 17:30

●        24. 4. Chomutov, Chomutovská knihovna,16:30 - 17:30

●        27. 4. Opava, Kino Mír, 16:30 – 17:30

●        28. 4. Ostrava, klub Parník, 16:30 – 17:30
 

autor: Petr Vidomus
Spustit audio