Ravi Coltrane vydal debut u Blue Note

22. červen 2012

Spirit Fiction se jmenuje nové album saxofonisty Ravi Coltranea, které vychází v těchto dnech. Představuje na něm dvě odlišné formace.

Syn Johna Coltranea (zemřel, když Ravimu byly dva roky) se na nové nahrávce spojil se saxofonistou Johnem Lovanem, který ji spoluprodukoval.

Syn Johna Coltranea (zemřel, když Ravimu byly dva roky) se na nové nahrávce spojil se saxofonistou Johnem Lovanem, který ji spoluprodukoval.



Lovano se na albu Spirit Fiction přidá ke kapele ve dvou skladbách: v intimní verzi Fantasm (od Paula Motiana) spolu s Ravim a pianistkou Geri Allen a spolu s celým kvintetem v Check Out Time (od Ornetta Colemana).

Ravi Coltrane podepsal kontrakt s Blue Note relativně nedávno. Na albu Spirit Fiction se prezentuje coby skladatel (napsal polovinu kompozic, část napsal trumpetista Ralph Alessi), a leader dvou nezávislých seskupení: v sedmi skladbách jde o jeho stálý kvartet (Luis Perdomo – piano, Drew Gress – piano, E.J. Strickland – bicí), ve čtyřech pak kvintet známý již z desky From the Round Box (Ralph Alessi – trubka, Geri Allen – piano, James Genus – basa, Eric Harland – bicí).

Ravi Coltrane - Spirit Fiction (playlist)

1. Roads Cross (Ravi Coltrane) 2. Klepto (Ralph Alessi) 3. Sprit Fiction (Ravi Coltrane) 4. the change, my girl (Ravi Coltrane) 5. Who Wants Ice Cream (Ralph Alessi) 6. Spring & Hudson (Ravi Coltrane) 7. Cross Roads (Ravi Coltrane) 8. Yellow Cat (Ralph Alessi) 9. Check Out Time (Ornette Coleman) 10. Fantasm (Paul Motian) 11. Marilyn & Tammy (Ravi Coltrane)

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.