Sonny Emory: prvotřídní fusion na DVD

24. září 2013

Česká firma Marecam pokračuje ve vydávání jazzových DVD, které pořizuje na pražském Agharta Prague Jazz Festivalu. Nyní došlo na videozáznam amerického jazz-fusion guru, bubeníka Sonny Emoryho, který v Praze hrál před dvěma lety.

„Zajímá nás každá dobrá hudba a jazz se na DVD vydává minimálně. Nejen u nás, ale i v zahraničí,“ říká Pavel Kohout ze společnosti Marecam – firmy, která se věnuje natáčení koncertů i divadelních představení. Koncertní DVD Sonny Emory – Live in Prague je pokračováním její jazzové série Good Tree, v níž už v minulosti společnost vydala pražské koncerty Hanka Jonese nebo George Duka.

Bubeníka Sonny Emoryho můžeme slyšet především na nahrávkách skupiny Earth, Wind & Fire, ale spolupracoval také s mnohými hvězdami popu a jazzu od Al Jarreau po Michaela Jacksona. Koncert, který nyní vyšel na DVD byl zaznamenán v listopadu 2011 v pražském Lucerna Music Baru. Tehdy zde Emory vystoupil v rámci svého prvního evropského turné se svou vlastní kapelou.

Podívejte se na ukázku z DVD:

 

„Byl to strhující koncert, zapadá nám to do edice Good Tree, která jde proti všeobecnému úřednímu proudu manažerů s iphonama, kteří nic nerozhodnou kromě velké výše svých odměn. V edici Good Tree se objeví pouze hudebníci, kteří jsou umělci od slova umí, naprosto bravurně dlouhodobě řemeslně zvládají svůj nástroj a ne chvilkový výlev emocí pod vlivem návykové látky,“ dodává k videozáznamu Petr Kůrka z Marecamu.

V Česku se jazzová DVD natáčejí minimálně – před několika lety vznikly například nahrávky Emila Viklického, Františka Kopa nebo Petra Lipy. V poslední době vydali DVD Martin Kratochvíl či Jana Koubková.

DVD Sonny Emory – Live in Prague

Nahráno 19. 11. 2011, Lucerna Music Bar

Sonny Emory – bicí nástroje, Darian Emory – saxofon, Sean Michael Ray – baskytara, Chris Harris – kytara, Jesse Milliner – klávesové nástroje

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.