Soutěž kapel Jazz Fruit spuštěna

26. červen 2022

Festival Mladí ladí jazz spustil 13. ročník soutěže kapel Jazz Fruit. Tentokrát klání proběhne v české a mezinárodní kategorii a do soutěže je možné se hlásit do 17. července.

Festival Mladí ladí jazz spustil 13. ročník soutěže kapel Jazz Fruit. Tentokrát klání proběhne v české a mezinárodní kategorii a do soutěže je možné se hlásit do 17. července.

„Oproti jiným soutěžím je Jazzfruit jedinečný především ve volnosti, kterou kapelám a projektům dáváme – není nutné do soutěže přijít ani s interpretací konkrétní skladby či konkrétních stylů, nestanovujeme ani požadavky na nástrojové složení nebo nutnost předvést výhradně vlastní tvorbu, byť ta je přínosem,“ říká za organizátory Jan Gregar.

Tento rok se festival navrací k modelu dvou kategorií – Junior a International. Finalisté kategorie International si tak odnesou nejen finanční odměnu 1000 EUR, ale také možnost vystoupit v České republice na jednom z partnerských festivalů a propagaci v českých médiích.

KOMPLETNÍ PRAVIDLA ZDE

Naopak výherce kategorie Junior získá kvalitně zpracovaný záznam živého vystoupení, koncert v ČR a zahraničí, a možnost zahrát si po boku finalistů mezinárodní kategorie. Tím si tak zajistí šanci vyhrát i mezinárodní kategorii. Finále se uskuteční na střeše nového technologického centra UMPRUM, která bude volně přístupná fanouškům a příznivcům soutěže.

Soutěž Jazzfruit představuje mezinárodnímu publiku mladé české i zahraniční talenty hrající ten nejlepší tradiční jazz nebo naopak hudební projekty posouvající hranice tohoto žánru. Finalisté soutěže se v minulých letech objevili po boku zahraničních hvězd na Open Air koncertu Mladí ladí jazz na Karlově náměstí, nahráli svá debutová alba v legendárním studiu Svárov, vystoupili v klubu Jazz Dock, zahráli pařížskému publiku, nebo jim byly natočeny profesionální videomateriály, které jsou základem pro úspěšný booking.

Princip soutěže

·         Soutěž je rozdělena do dvou kategorií

o    Junior do 26 let

o    International do 35 let

·         Do kategorie Junior se mohou přihlašovat pouze české projekty

·         Do kategorie International se mohou přihlašovat projekty z České republiky, Polska, Slovenska, Rakouska a Německa

·         Přihlašování do soutěže je možné do 17. července 2022 vyplněním přihlašovacího formuláře.

·         Mohou se hlásit projekty jak klasicky jazzové, tak i ty, které jsou na hranici jazzu.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio