Soutěž mladých talentů na Bratislavských jazzových dnech

31. srpen 2011

Po loňském úspěchu soutěžní přehlídky Pódium mladých talentů se i tento rok organizátoři Bratislavských jazzových dní rozhodli dát šanci začínajícím kapelám. „Soutěž je mezinárodní, a mohou se na ni přihlásit i české kapely,“ potvrzuje Eleonora Hamrlová z pořádající agentury Rock Pop Bratislava.

Kapely a hudebníci, kteří chtějí koncertovat na hlavním pódiu festivalu s hvězdami světového jazzu, mohou zkusit své štěstí v soutěži, kterou připravila agentura Rock Pop ve spolupráci s Nadací SPP. Loňský vítěz, kapela The Illusions Trio, svůj vítězný koncert odehraje na hlavním pódiu festivalu 21. října.

Zájemci musí poslat nahrávku s několika skladbami a devět nejlepších kapel vystoupí během tří dní 37. ročníku BJD, který se koná od 21. – 23. října. Z nich, na základě hlasování návštěvníků a odborné poroty, vzejde vítěz, který v roce 2012 vystoupí na hlavním pódiu spolu se světovou špičkou.

Soutěžní nahrávky mohou kapely spolu s krátkým popisem a fotografií poslat do 15.9. emailem na rockpop@rockpop.sk, nebo poštou na adresu: Rock Pop Bratislava, P. O. Box 55, 814 99 Bratislava, SR. Z došlých přihlášek odborná porota vybere devět interpretů, kteří postoupí do finále.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.