Soutěž o remix skladby Portico Quartet

13. leden 2012

Britští post-jazzoví Portico Quartet uspořádali soutěž o remix skladby ze svého nadcházejícího alba.

Kapela, která své nové album (vychází 30. ledna u Real World Records) představí na koncertech také v Česku, uvolnila tento týden podklady (rytmický základ, syntezátorové samply atd.) pro potenciální zájemce o remix skladby Steeples.

Tu populární skupina nahrála ve spolupráci se švédskou zpěvačkou Cornelií. Kapela se s ní seznámila prostřednictvím společného známého Jamieho Woona a byla podle svých slov uhrnuta jejím hlasem i vlastními skladbami. Steeples vznikla živě ve studiu a představuje nový pohled na britskou skupinu.

Původní verze tracku Steeless vypadá takto:

Portico Quartet Ft. Cornelia - Steepless by RealWorldRecords

Autor vítězného remixu získá účet SoundCloud Pro (placená verze populárního programu pro sdílení hudby), 3 dosud vydané desky kapely na LP, limitovanou verzi EP a několik lístků na nadcházející koncerty. Pro druhé místo je vyhrazen účet Souncloud Lite a nové album Portico Quartet.

Zájemce o remix si musí nejprve stáhnout podklady z účtu na Soundcloud níže. Svůj remix pak musí poslat do 6. února prostřednictvím Dropboxu. Podrobná pravidla jsou k dispozici zde. Zde jsou ke stažení podklady pro remix:

Z první týden po spuštění soutěže došlo kapele téměř 20 remixů. Toto je jeden z nich:

Portico Quartet - Steepless (Kaytradamus Remix) by Kaytradamus

Portico Quartet přijedou v roce 2012 do Česka dvakrát: jejich účast už oznámily festivaly Mladí ladí jazz (20.4., Palác Akropolis) i Colours of Ostrava (červenec).

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.