Spuštěna soutěž pro jazzové skladatele

22. duben 2013

OSA spustila čtvrtý ročník soutěže o nejlepší jazzovou skladbu roku 2013. Soutěže se mohou zúčastnit mladí autoři do 35 let.

Jde o pokračování úspěšné skladatelské soutěže, kterou OSA pořádá spolu s Bohemia Jazz Festem. Součástí výhry OSA je i letos šek na 30 000 Kč a možnost předvést vítěznou skladbu na Staroměstském náměstí letos v červenci.

Autoři jazzových kompozic, kteří se chtějí soutěže zúčastnit, musí být zastupováni OSA a soutěžit mohou pouze s jednou zaslanou skladbou. Zájemci do 35 let věku musí poslat nahranou skladbu a také notovou partituru na email OSA (tedy komunikace@osa.cz) a do předmětu zprávy uvést „Jazzová skladba 2013“. Uzávěrka přihlášek je přitom letos 20. května.

Linkův Bohemia Jazz Fest soutěž spolu s OSA pořádá čtvrtým rokem (loni ji vyhrál Jan Jirucha skladbou Preludium for Jazz Orchestra) a rád by v tom pokračoval. Jak tvrdí, soutěží mladých skladatelů chtějí hlavně zviditelnit začínající autory v médiích. Členy poroty byli loni Emil Viklický, Milan Svoboda a také Rudy Linka.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio