Stacey Kent – koncert z Paříže, 2011

24. říjen 2012

Stacey Kent už dávno není možné považovat za onen objev konce 90. let. Zpěvačka narozená v New Yorku a sídlící v Londýně, je v Evropě velmi populární. Zvláště to platí o Francii, její album Raconte Moi patřilo ostatně k nejprodávanějším francouzsky zpívaným albům na světě. Právě v Paříži byl nahrán koncert, který odvysíláme v sobotním Jazz Clubu na Euro Jazzu.

Sobota 27. 10. – Euro Jazz 20:00 – 21:05: Jazz Club – záznam z La Cigale, Paříž, 30 a 31. května 2011

Na hodinovém záznamu z klubu La Cigale je vše, pro co ji její zastánci obdivují: delikátní výraz především při nízkých hlasitostech, flexibilní frázování, lehce romantický šarm a dialogy s jejím manželem, saxofonistou Jimem Tomlinsonem.

Ostatně podívejte se, jak to ten květnový večer v Paříži vypadalo:

V Paříži hrála Kentina osvědčená kapela, známá i z posledního studiového alba Raconte Moi. Společně interpretují nejznámější kousky zpěvaččina repertoáru, což jsou známé americké standardy (jako The Best Is Yet To Come, They Can't Take That Away From Me, It Might As Well Be Spring a další), nebo svěží provedení francouzských klasik (Ces Petits Riens, Samba Saravah nebo Jardin d'Hiver).

Zaznívají zde ale i dosud nenahrané skladby, jako Waters of March a Dreamer od A.C.Jobima, nebo dvě nové kompozice Jima Tomlinsona. Jednu z nich, O Comboio s textem známého portugalského básníka Antonia Ladeira, interpretuje Kentová překvapivě dobře v portugalštině.

V sobotním Jazz Clubu zazní i známá Gainsbourgova Ces Petits Riens. Podívejte se na živé provedení skladby:

Sobotní Jazz Club na Euro Jazzu slibuje koncert velice osobité postavy soudobého pop-jazzu. Stacey Kent byste si rozhodně neměli nechat ujít.

Stacey Kent – koncert z Paříže, 2011

Stacey Kent – kytara, zpěv Jim Tomlinson – saxofony Graham Harvey – piano, Fender Rhodes Jeremy Brown – kontrabas Matt Skelton – bicí, perkuse

02490877.jpeg

www.staceykent.com

Jazz Club je série koncertních záznamů, vysílaných každou sobotu od 20:00 na Euro Jazzu. Koncertní záznamy pocházejí buď z archivu Evropské vysílací unie (European Broadcasting Union), archivu Českého rozhlasu, nebo jde o záznamy již vydané na komerčně dostupných nosičích.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.