Stahujte: nová deska elektronických Sato-San To

30. červenec 2014

Třetí album známé české nu-jazzové kapely nese název Obludarium. Fyzicky vyšlo již na jaře, nyní je k dispozici ke stažení zdarma, resp. dobrovolný příspěvek.

Elektronický projekt bubeníka Thoma Heriana a trumpetisty Oskara Töröka vloni prošel personálními změnami. Legendárního kontrabasistu Jaromíra Honzáka, který jako stálý hostující člen vydal s duem díky vítězství v soutěži Colours Talents desku Salep (2010), vystřídal basista Jaroslav "Játra" Kovařík a sestavu obohatil i klávesista Vojtěch Procházka (Vertigo Quintet, Bergljot). Nové složení dalo projektu Sato-San To nový náboj, který teď nese své plody – novou desku.

„V nové sestavě se cítíme skvěle. Sato-San To má teď nové zvukové možnosti, Zní komplexněji,“ popisuje jeden ze zakládajících členů Thom Herian.

Stahujte album Obludarium zdarma nebo za příspěvek kapele:
 
 

 

Album propojuje hypnotické rytmy drum’n’bassu se s jazzovými prvky, tanečními půdorysy i pomalým dubstepem. „Většinu nového materiálu jsme stvořili společně s Oskarem Törökem pomocí virtuálního studia (DAW software). A na tento základ jsme pak nanesli živou složku hranou na skutečné nástroje, tedy elektrickou basu, klávesy, trumpetu a bicí. A výsledný zvuk je unikátní spojení naprogramované složky s živým hraním,“ vysvětluje Herian.

Deska vyšla u vydavatelství Polí 5. Není to přitom poprvé, kdy tento label uvolnil desku k legálnímu stažení zdarma. „Jsem hlavně majitel obchodu, a až pak vydavatel. Což je úplně odlišná situace od jiných vydavatelství závislých na zisku. Mně tolik na počtu stažení nesejde, i když každý příspěvek kapele samozřejmě pomůže,“ řekl již dříve Josef Jindrák, majitel Polí 5.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.