V Lokti začíná fungovat městská policie, pomůže hlavně s dopravním chaosem při akcích

2. květen 2024 09:25

V Lokti na Sokolovsku od 2. května nastupují do služby první strážníci městské policie, kteří se budou starat hlavně o řízení dopravy při velkých kulturních událostech.

Iniciativa na zřízení městské policie vzešla z potřeby efektivněji zvládat nápor návštěvníků, které Loket každoročně přitahuje. Město se pyšní významnou gotickou památkou a hostí různé kulturní a sportovní události. Ročně ho navštíví desítky tisíc lidí.

Čtěte také

Na zřízení městské policie přispěl taky Karlovarský kraj. „My jsme na to obdrželi dotaci z Karlovarského kraje ve výši 300 tisíc korun, což nám pomůže v tom začátku. V květnu tedy nastupují do Lokte dva strážníci,“ říká nezávislý loketský místostarosta Petr Zahradníček.

„Loket je jedním z nejnavštěvovanějších míst našeho regionu. Kromě toho, že má na svém území významnou gotickou památku, jejímiž branami ročně projde na 150 tisíc lidí, pořádají se zde i velké kulturní a sportovní akce. Situace ve městě, a to nehovořím jen o parkování, je vlivem absence městské policie dlouhodobě neudržitelná,“ uvedl už dřív hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN).

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio