Vinyl Session: DJ Martin Mikuláš v premiéře na ČRo Jazz

11. říjen 2021

Dave Pike, Hugh Masekela, nebo Miles Davis… to jsou jen některá jména z playlistu dalšího dílu pořadu Vinyl Session, jímž nás tentokrát provázel DJ Martin Mikuláš. Celý pořad poslouchejte se záznamu!

Vinyl Session je novinka ve vysílání ČRo Jazz. V tomto hodinovém bloku vysíláme hudbu výhradně živě, a to přímo z vinylových desek v našem studiu. Počínaje říjnem pořad naladíte každé 2. a 4. pondělí v měsíci, a to vždy od 14:00.

V tomto díle jsme se s Martinem Mikulášem bavili o jeho cestě k jazzu, funku a příbuzným žánrům, ale také k vinylovému médiu a kultuře LP desek obecně. S boomem vinylů souvisí i kolísající kvalita pressingů a reedic, což bylo pro změnu jedno z techničtějších témat našeho rozhovoru v průběhu Martinova hudebního setu.

Martin začal DJovat kolem roku 2000 a od house music a klubové scény se přes používané samply dostal až ke kořenům, což jsou v jeho případě  jazz, soul, funk, disco, ale také africké a latinskoamerické rytmy, nebo různý folklór. Chuť objevovat „nové“ na starých deskách jej vedla i k založení record shopu. Martin Mikuláš hraje své sety na řadě akcí a v klubech, dlouhodobě spolupracuje s nejrůznějšími rádii.

V následujících dílech Vinyl Session budou hudbu vybírat i další DJs na pomezí jazzu: DJ Jeffology, DJ Mary C, nebo DJ Ultrafino.

Spustit audio