Výbušný Kenny Garrett: živý videopřenos z Francie

14. říjen 2013

Svou nejnovější desku představí ve francouzském Nancy saxofonista Kenny Garrett. V úterý ve 22:30 přineseme přímý videopřenos z tohoto jeho vystoupení.

Někdejší spoluhráč Milese Davise aktuálně vydal své třetí album pro label Mack Avenue, s názvem Pushing the World Away. Na něm využívá střídavě dva pianisty (Vernell Brown, Benito Gonzalez) a v různých kompozicích vzdává mimo jiné hold význačným postavám jazzové historie: Chick Corea, Chucho Valdés, Sonny Rollins, či Donald Brown. Až na jeden standard se však jedná výhradně o autorskou tvorbu Kenny Garretta.

Právě repertoár z nové desky odehraje Garrettův kvintet na festivalu ve východofrancouzském Nancy. V úterý 15. října od 22:30 přineseme živý videopřenos z tohoto koncertu (ve spolupráci s televizním kanálem Arte).

Zde spusťte přímý videopřenos (úterý 15. října od 22:30):



Garrett svou kariéru odstartoval v roce 1978, kdy se stal členem Duke Ellington Orchestra. O tři roky později začal hrát s Mel Lewis Orchestra, hrajícím hudbu Thada Jonese, a s formací Dannie Richmond Quartet, zaměřenou na Charlese Minguse. Své první album jako kapelník vydal Garrett v roce 1984. Během své kariéry hrál s mnoha jazzovými velikány, jakými jsou Miles Davis, Freddie Hubbard, Woody Shaw, McCoy Tyner, Pharoah Sanders, Brian Blade, Ron Carter a další.

Pozn. Kenny Garrett se stejnou kapelou vystoupí tento týden na Jazzfestu v Karlových Varech (19. 10.).

02564563.jpeg

Kenny Garrett Quintet – Nancy Jazz Festival, 15. 10. od 22:30

Kenny Garrett – alt, soprán saxofonVernell Brown – pianoCorcoran Holt – kontrabasMcClenty Hunter – bicíRudy Bird – perkuse

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.