Výherkyně špičkových reproduktorů: Je jí šestnáct a poslouchá jazz

17. leden 2019

Velká soutěž stanice ČRo Jazz o hifi reproduktory značky Xavian má svého výherce. Stala se jí šestnáctiletá studentka Marie Mádlová z Prahy, která do soutěže přihlásila svůj klip na téma Můj rok s jazzem. Podívejte se na vítězný příspěvek i video z předávání výhry!

Soutěž o reproduktory Xavian probíhala necelý měsíc. Soutěžních příspěvků se nakonec sešlo několik desítek, pouze jeden však porota redaktorů ČRo Jazz mohla ocenit jako vítězný. A protože soutěž byla tentokrát kreativního rázu, při vyhodnocení nebyla důležitá ani tak rychlost, jako spíše originalita a celkový koncept zaslaného díla.

Podívejte se na video z předávání výhry:

Posluchači měli do soutěže poslat jakékoli dílo na téma Můj rok s jazzem. V naší korespondenci se nakonec sešla celá řada povídek, básní, ale i písniček či koláží. „Video Marie Mádlové zachycuje mladou slečnu, která si po cestě pražskými ulicemi prozpěvuje písničky, kterými doslova žije. Pochopitelně jazzové písničky, protože právě ty prý autorka miluje. Video představuje sestřih těch dvanácti nejlepších – tedy celý rok,“ říká dramaturg ČRo Jazz Petr Vidomus.

Jak prozradila výherkyně, osobně má blízko jak k jazzu, tak k videím, které ráda stříhá. „Ráda bych film časem studovala,“ dodává. I když ČRo Jazz zatím neposlouchá, k jazzovému žánru má velmi blízko. „Do soutěže mě trochu postrčil táta, který je fanouškem téhle značky reproduktorů,“ dodává.

Podívejte se na vítězné video Marie Mádlové:

autor: ČRo Jazz
Spustit audio