Vyhrajte debut DoMa Ensemble

2. leden 2012

Přinášíme první jazzovou soutěž v tomto roce. Tentokrát o desku experimentálního dua DoMa Ensemble.

Projekt saxofonisty Marcela Bárty a cellistky/zpěvačky Doroty Barové kombinuje prokomponovanou hudbu s volnou improvizací. Tímto přístupem je hodně blízká starším projektům obou členů, kapele Vertigo a duu Tara Fuki. Barová k tomu v rozhovoru pro časopis Harmonie poznamenala: „Od tvorby Vertiga a Tara Fuki se asi úplně vzdálit nelze, poněvadž oba tuhle tvorbu dosti ovlivňujeme. Samozřejmě je to ale jiné už kvůli nástrojovému obsazení, tedy barvě, využívání efektů a zvuků, a taky možná v tom, co chceme. Myslím, že hranici chceme posouvat dál a dál.“

Vypsáno: 2.1. 2012 – 15.1.2012

POZOR: soutěžní otázku naleznete POUZE ve vysílání Euro Jazzu – nového webového rádia Českého rozhlasu. Otázka je ve vysílání zveřejňována po celé výše uvedené časové období v průběhu celého dne. Odpovědět můžete na email níže.

02442861_0.jpeg

O co se hraje? 3 x CD DoMa Ensemble (Polí5, 2011)

Jak se zúčastnit? Odpověď zašlete na e-maileurojazz@rozhlas.cz a do předmětu zprávy uveďte heslo „soutěž“. Podrobná pravidla soutěží si přečtěte zde.

autor: ČRo Jazz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.