Vyhrajte nové živé album Ondřeje Pivce

20. srpen 2012

Záznam newyorského tria Ondřeje Pivce právě vyšel na CD. Zahrajte si o ně!

Český varhaník žijící dlouhodobě v New Yorku, Ondřej Pivec, vystoupil v rámci cyklu Jazz na Hradě v březnu se zbrusu novou americkou formací. Tento týden můžete vyhrát záznam, který vyšel na CD u vydavatelství Multisonic.

Pivec tehdy v Praze vystoupil poprvé se svým newyorským triem (Ondřej Pivec, Russel Carter, Jason Marshall), doplněným ještě o čtvrtého hosta – kytaristu Paula Bollenbacka. Až na jednu výjimku záznam obsahuje jiný repertoár, než jaký Pivec hrával se svou kapelou Organic Quartet, kterou se v Česku proslavil.

Pivcův bubeník Russel Carter je v USA stálým členem kapely Freda Thomase (basisty Jamese Browna). Jason Marshall, skvělý hráč na baryton saxofon, se vyznačuje hlavně tím, že rád kombinuje jazz s prvky R’n’B a soulu. V minulosti vystupoval například se zpěvačkami Arethou Franklin a Chackou Khan, nyní hraje s trumpetistou Roy Hargrovem. Host kapely Paul Bollenback se v ČR neobjevil poprvé – v roce 2009 přijel do Prahy jako lektor Letní jazzové dílny, pořádané Českou jazzovou společností. Na americké scéně působil mnoho let především s jazzovým varhaníkem Joey DeFrancescem.

Vypsáno: 20. 8. – 26. 8. 2012 POZOR: soutěžní otázku naleznete POUZE ve vysílání Euro Jazzu – nového webového rádia Českého rozhlasu. Otázka je ve vysílání zveřejňována po celé výše uvedené časové období v průběhu celého dne. Odpovědět můžete na email níže.

O co se hraje? 3 x CD Ondřej Pivec N. Y. Trio – Jazz na Hradě (Multisonic, 2012)

Jak se zúčastnit? Odpověď zašlete na e-mail eurojazz@rozhlas.cz a do předmětu zprávy uveďte heslo „soutěž“. Podrobná pravidla soutěží si přečtěte zde.

autor: ČRo Jazz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.