Vysoké C zazpívané uprostřed hádky? To by byl konec, vtipkuje mezzosopranistka Markéta Cukrová

13. březen 2024

Mezzosopranistka Markéta Cukrová je vyhledávanou interpretkou hudby od středověku po 20. století: „Měla jsem v poslední době štěstí v nabídkách titulů opery od klasicismu až po 20. století,“ svěřuje se v Hovorech.

„Pedagogika zaměřená na artistní způsob zpěvu, který používáme dnes, existuje od dob baroka. Existují techniky, kterými se dá zesílit hlas tak, že by vysoké C zazpívané uprostřed hádky byl konec,“ vtipkuje.

Dlouhodobé úspěchy v interpretaci staré hudby mezzosopranistce vynesly spolupráci s renomovanými tuzemskými i zahraničními soubory.

Markéta Cukrová, mezzosopranistka a vyhledávaná interpretka hudby od středověku po 20. století

Markéta Cukrová

Byla nominována na Cenu Thálie za roli Poutníka v inscenaci opery Láska na dálku, cenu Jantar pro umělce Moravskoslezského kraje za roli Biancy v inscenaci Zneuctění Lukrécie a cenu Classic Prague Awards za koncertní výkon. Věnuje se rovněž pedagogické činnosti ve formě kurzů a lekcí zaměřených na techniku zpěvu a interpretaci vokální hudby.

Jak si Markéta Cukrová představuje živé divadlo? A jak podle ní vypadá odvaha v uměleckém hudebním díle? Moderuje Ondřej Konrád.

Spustit audio

Související