Wunder Bar Band nabídl desku zdarma ke stažení

26. září 2013

Mladá fusion formace Wunder Bar Band (WBB) vydala na jaře debutovou desku, která vychází ze zpracování románu Stepní vlk Hermanna Hesseho. Nyní ji nabídla k legálnímu stažení zdarma.

WBB staví svou hudební řeč na kombinaci zvuku klubové fusion kapely a klasického komorního souboru. Výsledkem je „filmová hudba“, v tomto případě mapující příběh Harryho Hallera, hlavní postavy kultovního románu Stepní vlk - příběhu o nekonečném souboji pudu a ducha, v hudebním jazyce převeditelného do kontrastu živočišného jazzu a akademicky čisté „klasiky“.

Po třech měsících od vydání se kapela rozhodla umístit své album na web Bandcamp ke stažení zdarma nebo za dobrovolný příspěvek (tzv. name your price). „Ukázalo se, že chtít 200 korun za digitální verzi je prostě moc, od vydání byl počet stažení minimální. Budeme raději, když si lidi desku stáhnou a pak třeba přijdou na koncert. Fyzická CD se tam prodávají moc dobře,“ vysvětluje kytarista kapely Martin Žárský.

Stáhněte si album zdarma nebo za dobrovolný příspěvek:



Wunder Bar Band vystupuje v proměnlivé sestavě od roku 2006. Roku 2012, po obohacení kapely o herečku a houslistku Jenovéfu Bokovou (Občanský průkaz, Hořící keř), zvítězil v soutěži mladých jazzových kapel JazzFruit, pořádané festivalem Mladí Ladí Jazz. Finanční odměna pro vítěze přispěla k úspěšné realizaci nové nahrávky Stepního vlka.

Leaderem nástrojově neobvyklé formace (kytara, ukulele, baskytara, příčná flétna, saxofony, dvoje sestavy bicích, violoncello a housle) je kytarista Martin Žárský.

Pozn. Další jazzová alba k legálnímu stažení zdarma najdete v naší rubrice Stahujte.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.