Za vznikem S.V.A. Tria stálo nezávazné jamování v šatně, říká Vladan Malinjak

17. listopad 2022

Českým zástupcem na ČRo Jazz Festu bude crossover formace S.V.A. Trio. Do studia jsme pozvali violistu Vladana Malinjaka. Celý rozhovor poslouchejte ze záznamu!

S.V.A. trio vzniklo jako vedlejší produkt náhodného jamování v šatně během natáčení videoklipu pro slavného popového umělce, přiblížil v Jazzových novinkách violista Vladan Malinjak. Naplno trio zahájilo svou činnost v březnu 2020, v době, kdy se kvůli celosvětové pandemii zcela zastavil veřejný hudební život. Čas nejistoty a prázdnoty urychlil realizace nových projektů.

Formace v neobvyklém složení housle-cello-viola vytváří ryze autorskou tvorbu na pomezí žánrů, která, jak tvrdí, reflektuje život uvnitř velkoměsta.

S.V.A. Trio hraje ve složení: Alexey Aslamas – housle, Vladan Malinjak – viola, Šimon Marek – cello. Jako sidemani spolupracují například s Darou Rolins, Lash& Grey, Dj Wichem a dalšími špičkovými umělci.

Koncert S.V.A. Tria začíná na ČRo Jazz Festu v 19:00 (17. listopadu, klub Jazz Dock, Praha 5).

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.