ČJS spustila další soutěž jazzových kapel

18. leden 2012

Česká jazzová společnost je již tradičním pořadatelem jazzových dílen a také hledačem nových talentů. Letošní přehlídku spustila pod novým názvem Czech Jazz Contest.

Soutěž mladých kapel tentokrát proběhne ve spolupráci s pražským klubem Reduta, což mimo jiné rozšířilo spektrum cen, o které se hraje. První tři vítězné formace získají samostatný večerní koncert v klubu Reduta a poukázku na nákup nástrojů až do výše 20 000 Kč. Celkový vítěz navíc vystoupí na festivalu pořádaném Pragokoncertem a obdrží stipendium na letní jazzovou dílnu pořádanou v létě právě ČJS.

Zájemci o účast v soutěži mohou být (na rozdíl od dřívějších let) pouze z ČR a SR a průměrný věk členů nesmí přesáhnout 26 let. Do soutěže se lze přihlásit po zaslání 3 jazzových skladeb kontrastního charakteru zahrnujících alespoň jeden jazzový standard, blues a píseň libovolného výběru. Uzávěrka přihlášek je 14. 2. 2012.

Czech Jazz Contest letošním ročníkem navazuje na úspěšnou mezinárodní soutěž Junior Jazz, pořádanou do roku 2009. Tato přehlídka jazzových talentů měla v zemi třináctiletou tradici. V porotě tentokrát zasednou Emil Viklický, Milan Svoboda, Rostislav Fraš, Ondřej Štveráček a další.

Czech Jazz Contest není jedinou soutěží jazzových talentů v Česku. Podobnou přehlídku spustil nedávno festival Struny podzimu a letos se lze opět hlásit i do soutěží Mladí ladí jazz (uzávěrka 29.2.) a Jazz Prix (uzávěrka 17.2.).

Podmínky soutěže - soutěže se mohou zúčastnit mladí sólisté a kapely jakéhokoliv složení působící na území ČR a SK - průměrný věk členů kapely nesmí přesáhnout 26let - soutěže se nesmí zúčastnit žádný hudebník, jehož věk přesáhne v průběhu konání soutěže 30 let (soutěžící budou v místě konání soutěže požádání k předložení dokladu totožnosti! ) - porota ze zaslaných nahrávek vybere semifinalisty a vyzve je k účasti v semifinále semifinále se musí zúčastnit kapely ve stejném složení, ve kterém účinkují na soutěžních nahrávkách - soutěžící vystoupí před porotou v 45–60 minutovém programu dle vlastního výběru - porota vybere vítěze a může, ale také nemusí, udělit ceny pro nejlepšího sólistu, nejlepší původní kompozici nebo aranžmá

02334216.jpeg

Přihlášky do soutěže - jako přihláška do soutěže poslouží nahrávka mp3 zaslaná e-mailem na adresu contest@czechjazz.org nejpozději do 14.2. 2012! Nahrávka musí obsahovat 3 skladby kontrastního charakteru zahrnující alespoň jeden jazzový standard, blues a píseň libovolného výběru - soutěžící spolu s nahrávkou pošle: název kapely, nástrojové obsazení, jména členů (+ datum narození), telefonní kontakt na člena zastupující hudební soubor

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka