Erik Truffaz důkladně koncertně představí Rudou lunu

21. září 2021

Až takto hustou síť zastávek ve středu Evropy možná trumpetista ani nezamýšlel. Ale díky přebukovávání covidem znemožněných původních termínů mají nyní zdejší početní fanoušci švýcarského hudebníka luxusní výběr z řady štací.

Album Lune Rouge, na kterém Truffaz obohatil svůj zvuk o vrstvy analogových syntezátorů a sound design z dnešního hlediska viděných 80. let, vyšlo už v roce 2019. Šanci vyjet s novým repertoárem na turné ovšem opakovaně mařil či znesnadňoval virový import.

Zatím se ale zdá, že alespoň v nejbližší době nebude stát odkládanému Lune Rouge Tour nic v cestě. Hodí se vám v Praze spíše neděle 3. října, nebo čtvrtek 7. října? Máte to blíž do Brna, Trutnova, Olomouce nebo do Bratislavy? Nebo jste nadšení fanoušci a chcete porovnat, jak se jednotlivé koncerty Erik Truffaz Quartetu liší? Račte vybírat. Tedy pokud už nemáte v šuplíku uložené lístky z odložených termínů.

Navštívit dva koncerty přitom opravdu není od věci, jednotlivá vystoupení se od sebe obvykle liší náladou. Jak vysvětlil Truffaz v rozhovoru s Davidem Kollarem pro knihu O hudbe a dobe: „Když improvizuji, pokouším se vstřebat dobré vibrace z vesmíru.“

Jako první nahradí Erik Truffaz Quartet svoje od dubna odkládané vystoupení pro agenturu Rachot, pořadatele festivalu Respect. Dlouhé čekání se naplní 3. října v pražském Paláci Akropolis.

O den později konečně kvarteto dorazí i do moravské metropole. Stejnou kalamitou v plánovacím kalendáři totiž pochopitelně trpěl i festival JazzFestBrno a jeho publikum.

Hned 5. října zamíří tour bus do Trutnova na festival Jazzinec. Na Jazzinci už Truffaz také vystupoval dříve, tentokrát ovšem poprvé dorazí do Trutnova ve svojí nejtypičtější sestavě.

Po Prahy se Erik Truffaz Quartet vrátí 7. října. Tentokrát v rámci koncertního cyklu Jazz čtyř kontinentů, pořádaného Jazz Dockem. Olomoučtí fanoušci se dočkají odkládaného vystoupení 9. října. Z Hané pak muzikanti zamíří do metropole slovenské.

Dodejme ještě, že současnou sestavu Erik Truffaz Quartet tvoří dva trumpetistovi dlouholetí souputníci, klávesista Benoît Corboz a baskytarista Marcello Giuliani, a služebně mladší bubeník Arthur Hnatek. Právě Hnatek má „na svědomí“ novou energii kvarteta a značný podíl na soundu aktuálního alba Lune Rouge.

Erik Truffaz v Česku a na Slovensku

 

3. 10. Praha, Palác Akropolis

4. 10. Brno, Sono Centrum

5. 10. Trutnov, UFFO

7. 10. Praha, Jazz Dock

9. 10. Olomouc, Jazz Tibet Club

10. 10. Bratislava, Ateliér Babylon

 

Spustit audio

Související