O pořadu Jazz na druhou: Jazzové vaření
Co mají jazz a vaření společného? Zjistíte na Českém rozhlase Jazz!
Neobvyklý formát pořadu, který kreativním způsobem propojuje dva zdánlivě nespojitelné světy - jazzovou hudbu a vaření. Autorský tým (Tomáš Černý, Petr Vidomus) v něm navštěvuje kuchyně jazzových hudebníků a na pozadí přípravy jejich oblíbeného jídla rozmlouvá o jazzu a všem kolem něj. Jazzmanův osvědčený recept i odehrané skladby jsou následně zveřejněny na webu.
„Pořad o vaření by od jazzového rádia asi nikdo nečekal. Už při prvním natáčení se nám ale potvrdilo, že právě v kuchyni se nám s hudebníky daří navazovat až neobvykle blízký kontakt," říká dramaturg Petr Vidomus.
Své dotazy či tipy můžete psát na email jazz@rozhlas.cz.
Pořad připravují
Další pořady
-
Jazz na druhou: Jazz Profil
Profily výrazných jazzových osobností současnosti uvádí Daniel Sywala a Zdeněk Přidal.
-
Modern Mainstream
Napříč jazzovou současností i minulostí. Občasné výlety k jazzrocku, world music i aktuálním fúzím.