Vinyl Session: Martin Mikuláš provedl nahrávkami Les McCanna

11. leden 2024

V aktuálním díle Vinyl Session jsme zavzpomínali na nedávno zesnulého Les McCanna, ale došlo i na některé novinky. Poslouchejte vinylový výběr DJ Martin Mikuláše.

Pianista, zpěvák a průkopník soul-jazzu Les McCann nás opustil 29. prosince. Připomněli jsme si jej hned čtyřmi ukázkami, mimo jiné záznamem z Montreaux. Stejnou sedmdesátkovou éru reprezentovali Willie Bobo nebo Hermeto Pascoal. Z playlistu můžeme doporučit také dvě vokální nahrávky, chorvatskou zpěvačku Vesnu Pisarovič a aktuální novinku Veronicy Swift, která zazněla na samotný závěr. Celý pořad poslouchejte ze záznamu výše.

Martin Mikuláš začal DJovat kolem roku 2000 a od house music a klubové scény se přes používané samply dostal až ke kořenům, což jsou v jeho případě jazz, soul, funk, disco, ale také africké a latinskoamerické rytmy, nebo různý folklór. Chuť objevovat „nové“ na starých deskách jej vedla i k založení record shopu. Martin Mikuláš hraje své sety na řadě akcí a v klubech, dlouhodobě spolupracuje s nejrůznějšími rádii.

V následujících dílech Vinyl Session budou hudbu vybírat i další DJs na pomezí jazzu: DJ Jeffology, nebo DJ Ultrafino.

Spustit audio

Související