Vinyl Session: Polský jazz sedmé dekády

19. listopad 2022

Další díl Vinyl Session jsme věnovali polskému jazzu sedmé dekády. Gramofony tentokrát roztáčel DJ Jeffology. Poslechněte si celý jeho set ze záznamu!

V pořadu jsme se vydali po stopách polského jazzu 70. let a nahrávkách vydavatelství Polskie Nagrania Muza a známé ediční série Polish Jazz, která publikovala řadu nahrávek v letech 1965-1989 a na které za tuto dobu vyšlo 76 LP desek. Náš průvodce DJ Jeffology (Marek Novotný) pouštěl desky Z.Namyslowského, M.Urbaniaka, W.Karolaka, C.Bartowského a kapel Jazz Carriers, Sun Ship a Laboratorium.

V rozhovoru přišla řeč na nedávné vydání koncertní desky K. Komedy - Live In Praha 1964, které vyšlo u labelu GAD Records a řadu dalších reedic série Polish Jazz. Také jsme vzpomněli na nedávné úmrtí legendárního alt saxofonisty Zbigniewa Namyslowského. V závěru pořadu jsme nahrávkou S.V.A. Tria pozvali na aktuální ČRo Jazz Fest.

Vinyl Session je novinka ve vysílání ČRo Jazz. V tomto hodinovém bloku vysíláme hudbu výhradně živě, a to přímo z vinylových desek v našem studiu. Pořad naladíte každé 2. a 4. pondělí v měsíci, a to vždy od 14:00.

Spustit audio

Související