Jazz Sampler No. 32 – Stahujte zdarma jazzová alba

30. leden 2017

Počátek roku 2017 přinesl opět řadu jazzových alb, která jsou na internetu legálně a zdarma ke stažení. Užijte si náš další Jazz Sampler!

Album stáhnete po kliknutí na titulek alba nebo na odkaz „download“ v přehrávači. Lze tak učinit zcela zdarma (při zadání „0“), nicméně interprety, jejichž hudba vás osloví, můžete podpořit i dobrovolným příspěvkem (name your price).

Carpet Cabinet – Be Good, Stay Strong, Live Long

Nebýt občasné slovenštiny a češtiny v textech, možná bychom ani neuhádli, že tato povedená plnohodnotná deska pochází z našich končin. Brněnské septeto hraje na svém debutu funk-jazzovou fúzi namíchanou s hip-hopem a vyšperkovanou účastí několika hostů, mj. Sisy Fehérové.

Flow Theory – FT002

Hiphopery z Manchesteru ocení zejména příznivci „glasperovských“ fúzí. Nad uvolněnými beaty se vznáší jazzové harmonie elektrického piana, jemné linky syntezátorů nebo hlas „vyklidněných“ rapperů.

Ekström Kvartett – ...just emerges

Také druhá brněnská kapela tohoto výběru hraje hudbu výrazně orientovanou na groove a funky. Tvoří ji však jen čtyři muzikanti v čele se saxofonistou Tomášem Kudlíkem.

JeN Hovorka – Six Pieces

A do třetice ještě jedno album z české produkce – JeN Hovorka je klávesista, producent, MC a beatboxer, který má cit pro jazz i hiphopové beaty. Na svém posledním albu se navíc obklopil podobně smýšlejícími mladými jazzmany těch nejlepších kvalit.

Hobby Horse – Lives

Experimentální italské trio vybralo deset svých nejlepších živých nahrávek, sesbíraných na různých místech Evropy i Spojených států. Všichni muzikanti jsou multiinstrumentalisté a také zpívají, což jejich zvukovou paletu výrazně rozšiřuje.

Alex Ventling – Trio17

Na své EP natočilo švýcarské klavírní trio tři skladby, ve kterých jsou přístupnost, originalita a virtuozita v příjemné rovnováze. Není pochyb, že se brzy dočkáme plnohodnotnější nahrávky.

The GW Jazz Orchestra – Live at Twins Jazz

Sehraný washingtonský big band zní na svém již několikátém „živáku“ zprvu jako Ellingtonova kapela, ale když zařadí do repertoáru skladby Charlieho Minguse, Chicka Corey nebo Joea Zawinula, pochopíme, že má i modernější tvář.

Pozn. Uvedené nahrávky pocházejí pouze z legálních zdrojů, většinou jsou volně dostupné na stránkách umělců či vydavatelství (pod licencemi Creative Commons apod.). Hudební soubory nejsou umístěny na serverech Českého rozhlasu. Za obsah na externích stránkách neneseme odpovědnost.

Čtěte také

autor: Jan Mazura
Spustit audio