Jazz Sampler No. 55 – Lednová nálož jazzu zdarma

9. leden 2019

Stahujte nové desky dosud neobjevených talentů z Ameriky nebo Anglie. Newyorské hammondky, big band Kolumbijské univerzity nebo oregonský hip hop s českými samply.

Album stáhnete po kliknutí na titulek alba nebo na odkaz „download“ v přehrávači. Lze tak učinit zcela zdarma (při zadání „0“), nicméně interprety, jejichž hudba vás osloví, můžete podpořit i dobrovolným příspěvkem (name your price).

KIN Organ Trio

Klasické hammondkové trio z New Yorku stylově zvládá vlastní funk-soulové kompozice, ale i rockově nebo gospelově zabarvené skladby, které v repertoáru podobných kapel obvykle nebývají.

The Hunter Strasser Jazz Quintet – Ramblewood Lane

Vyzrálé kvinteto texaského kytaristy a skladatele Huntera Strassera vydalo těsně před koncem roku EP se třemi vynikajícími skladbami, kterým dávají vyniknout profesionální hráčské výkony. Příjemné, pozitivní, strhující.

Guy Hatton – I Am Concentric

Moderní fúze s notnou dávkou elektroniky. Taková je novinka britského kytaristy, klávesisty a skladatele Hattona, kterou nahrál pouze se dvěma dalšími spoluhráči. Výsledkem je vynikající plnohodnotné album navazující na klasickou vlnu britského jazz-rocku.

KF Kid & STUF

Hravá kalifornská kapela připomíná české minus123minut. Tihle floutci jsou ovšem více uvolnění a psychedeličtí. Škoda, že ze svého zbrusu nového alba dali k dispozici pouze dvě skladby.

Kira Daglio Fine and the Columbia Big Band – Caramels

V čele okleštěného big bandu prestižní newyorské Kolumbijské univerzity stojí mladá a talentovaná americká saxofonistka Kira Daglio, která pro studentský ansámbl také napsala několik konzervativnějších kompozic. Ty můžeme slyšet na tomto čtyřpísničkovém EP z loňského září.

Ryan Carraher – Obscure Sorrows

Mladý americký kytarista překvapuje svou hudební zralostí. Až tak, že pro někoho může být poslech jeho třetí sólové desky příliš náročný. Výraznou inspirací mu tentokrát byl nevšední YouTube kanál The Dictionary of Obscure Sorrows jazykového kreativce Johna Koeniga…

Cyrus Johnson – royal street recordings

Zřejmě sólový projekt mladého zrzouna z Oregonu je typickým spojením hiphopových beatů a jazzové trubky. Sedmnáct kratších tracků je produkčně spíše amatérských, ale talent pro originální melodické linky Johnsonovi opravdu nechybí. A ve skladbě Old Radio uslyšíme hned na začátku dokonce zahuhňanou češtinu J

Jazz Robots – Jazz Robots Write Down Their Dreams

Housle, saxofon, basa, bicí. Ne zcela typické obsazení má všestranné kvarteto z Chicaga, které na své druhé album vměstnalo jedenáct rytmicky výrazných a dobře zahraných kompozic.

Pozn. Uvedené nahrávky pocházejí pouze z legálních zdrojů, většinou jsou volně dostupné na stránkách umělců či vydavatelství (pod licencemi Creative Commons apod.). Hudební soubory nejsou umístěny na serverech Českého rozhlasu. Za obsah na externích stránkách neneseme odpovědnost.

autor: Jan Mazura
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.