Jazz Sampler No. 36 – Jazzové fúze ke stažení zdarma

4. červen 2017

Zkuste 8bitový jazz-rock, australský noise-jazz nebo kanadskou směs jazzu s folkem. Stahujte zdarma a legálně!

Album stáhnete po kliknutí na titulek alba nebo na odkaz „download“ v přehrávači. Lze tak učinit zcela zdarma (při zadání „0“), nicméně interprety, jejichž hudba vás osloví, můžete podpořit i dobrovolným příspěvkem (name your price).

The Hot Magnolias – The Hot Magnolias

Tahle velká našláplá kapela sice nepochází z New Orleans, ale sotva bychom to po sluchu poznali. Hraje typickou americkou jižanskou směs zahrnující blues, funk, soul i jazz s košatými vyhrávkami dechů a nekompromisně tepající rytmikou.

Marie Louise – Loner Livin'

Příjemné album mladé americké zpěvačky pluje na pohodových vlnách jazzu, soulu, hip-hopu a chill-outu. Mírně amatérská produkce se zdá být záměrná a vyznění desky nijak neovlivňuje.

Kurushimi – Kurushimi

Syrová a agresivitou nabitá nahrávka šestičlenného tělesa vznikla v Sydney. Kombinuje temný a hlasitý progresivní rock, zběsilý free jazz, noise a další styly ideální k vybití nakumulovaného přetlaku. Ani John Zorn by se za tuhle desku, která v poslední době na Bandcampu patří k nejoblíbenějším, nemusel stydět.

Shnabubula – Cosmic Diaspora

Pokud jste ještě neslyšeli 8bitovou jazz-rockovou fúzi, teď máte skvělou příležitost, protože Newyorčan Shnabubula patří k jejím nejsilnějším představitelům. Stejnou měrou se inspiruje v tvorbě Chicka Corey a hudbě raných počítačových her. Úlet!

Mark Ritter – People & Places EP

Album sice nabízí jen tři písničky a postrádá jakékoli informace o interpretech nebo autorech, ale hudba je plná zajímavých momentů. Kombinace soudobého jazzu s folkem funguje v tomto případě velmi dobře, stejně jako inspirace tvorbou Jeffa Buckleyho. 

Erik Jackson – Almost Dark

Potemnělý nu jazz zkušeného producenta z Floridy je ideální kulisou k osamělým nočním procházkám městem. Nad klidnými beaty poletuje vzdušná trumpeta nebo neafektovaná kytara. Na všechno jako by byla spousta času…

Ryan Carraher – I Am​\​Never Was

Mladý americký kytarista si hned napoprvé troufl na album sólové kytary. Směs ambientních zvuků a free-jazzových běhů po hmatníku zní hodně alternativně, ale nepostrádá logiku a koncept.

Pozn. Uvedené nahrávky pocházejí pouze z legálních zdrojů, většinou jsou volně dostupné na stránkách umělců či vydavatelství (pod licencemi Creative Commons apod.). Hudební soubory nejsou umístěny na serverech Českého rozhlasu. Za obsah na externích stránkách neneseme odpovědnost.

autor: Jan Mazura
Spustit audio

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.