Jazz Sampler No. 39 – Jazz zdarma nejen pro školáky

29. srpen 2017

Tony Levin a Gary Husband, francouzský heavy-metal jazz nebo frenetický retro-swing z Anglie. Stahujte a poslouchejte zdarma další várku jazzu!

Album stáhnete po kliknutí na titulek alba nebo na odkaz „download“ v přehrávači. Lze tak učinit zcela zdarma (při zadání „0“), nicméně interprety, jejichž hudba vás osloví, můžete podpořit i dobrovolným příspěvkem (name your price).

Joe Buste – 1er Atome

Označení „power trio jazz“ v profilu formace z francouzského Nantes je víc než výstižné. Nečekejte ale elektrické nástroje. Kromě úvodní 2019, kde hostuje kamarád s gramofony, jde o akustickou hudbu. Garantujeme ovšem, že tvrdší jazz jste už dlouho neslyšeli.

Temenos – Live Paperhand Puppet Intervention Pre​-​Show

Minimalistické pop-jazzové kompozice v přehledných aranžmá příjemně plynou a dobře podkreslují poslední horké letní dny. Živá nahrávka byla pořízena teprve před dvěma týdny v přírodním amfiteátru v Severní Karolíně.

Jazz Vegas – Summer Duet

Jen v komorním obsazení akustická kytara–zpěv natočila francouzská zpěvačka Al Peal šestici známých i neznámých skladeb. Interpretace mají půvabnou atmosféru, na které se nemalou mírou podílí také její roztomilý francouzský přízvuk, patrný v anglicky zpívaných písničkách.

Stick Men + Dewa Budjana – Crack in the Sky

Tony Levin a Gary Husband jsou hlavními tvářemi blíže neidentifikovatelné fusion formace. Dvě skladby, které jsou patrně součástí většího projektu, jsou poctou letos zesnulému Allanu Holdsworthovi. Jedna z nich je dokonce zhudebněnou básní, kterou napsal Levin.

Swing Ninjas – Live at WOMAD

Osm hudebníků z anglického Brightonu se po třech albech klasických swingových standardů našlo v energickém old-time soulu a r’n’b. Naživo musí být jejich koncerty pěkná jízda, jak dokazuje aktuální novinka.

Nate Hook – Mobiustrip EP

Hudba filadelfského saxofonisty by byla relativně konvenční, nebýt kosmických zvuků elektrického kytaristy Travise Reutera a klávesisty Marca Hannaforda, kteří posouvají rozevláté kompozice do vyšších dimenzí. Škoda, že jsou skladby jen tři.

Dafrofake – Piano Tuna

Sluníčkový relaxační jazz? Vlastně proč ne. Zkrátka „takhle zní moje duše,“ říká mladý britský multiinstrumentalista a producent. Lehce amatérské, ale účel plní.

Alchemical Playgrounds – Circus Attenti

Máte za sebou náročný den v práci? Poletuje vám právě teď v hlavě nekontrolovaně milion myšlenek? Pokud ano, bude dva roky staré album slovinského kvarteta tím nejlepším soundtrackem těchto okamžiků!

Pozn. Uvedené nahrávky pocházejí pouze z legálních zdrojů, většinou jsou volně dostupné na stránkách umělců či vydavatelství (pod licencemi Creative Commons apod.). Hudební soubory nejsou umístěny na serverech Českého rozhlasu. Za obsah na externích stránkách neneseme odpovědnost.

autor: Jan Mazura
Spustit audio