Jazz Sampler No. 49 – Ani v létě za jazz nemusíte platit

4. červenec 2018

Fúze ze Sao Paula, Milána i New Yorku, londýnská elektronika nebo dublinský klon Cheta Bakera. Stáhněte si prázdninový Jazz Sampler!

Album stáhnete po kliknutí na titulek alba nebo na odkaz „download“ v přehrávači. Lze tak učinit zcela zdarma (při zadání „0“), nicméně interprety, jejichž hudba vás osloví, můžete podpořit i dobrovolným příspěvkem (name your price).

Igor Willcox Quartet – LIVE!

Vynikající zawinulovská fúze z brazilského Sao Paula nastavuje laťku tohoto Sampleru poměrně vysoko. Výběr živých nahrávek tvoří kompozice bubenického lídra Willcoxe, ale i Allana Holdswortha, Lennyho Whitea nebo Waynea Shortera.

Mike Gorman Trio – The Maze

Typický zvuk a styl „standardního“ pianového tria nabízí britský pianista Mike Gorman. Schopnost, s jakou ovládá klasický jazzový jazyk a improvizuje i ve strhujících tempech, je opravdu obdivuhodná.

Kellon Anderson – Coupon

Mladý newyorský saxofonista výrazně dominuje nadupanému šestičlennému bandu, který s přehledem utáhne pop-jazzovou baladu se zpěvačkou, rockovější kousky i úpravu Monkovy kompozice Teo.

Zen¡th – file dump #1

Vymazlené beaty, ať už nervózní drum’n’bassové nebo více pohodové downtempové, znějí v kombinaci s jazzovými harmoniemi a dobrými improvizacemi vždycky skvěle. Dvacet tracků tohoto londýnského projektu přihazuje navíc ještě prvky soulu, funku i lounge music. Zkuste třeba skladbu Saudade.

Charlie Moon Music – Hennessy​/​Moon

Pro změnu z Dublinu pochází zpívající kytarista Charlie Moon s hlasovým projevem ve stylu Cheta Bakera. Na příjemném a komorním sedmipísničkovém albu ho doprovází pouze klavír a občas sám přidá sólo na kytaru.

Roberto Rabosio – Parallel Compositions

EP v Miláně žijícího bubeníka obsahuje čtyři příjemné pop-jazzové kompozice v podání jeho fusion kapely Milano Secolo XX°. I když kompozice znějí trochu moc devadesátkově, za jeden poslech stojí.

Ryan Carraher – Vocturnal

Debutovou nahrávku mladého amerického kytaristy ocení příznivci méně líbivých souzvuků a atypických melodií. Osm skladeb je skvěle nahráno za pomoci dalších čtyř muzikantů a chvilku hlubšího soustředění si rozhodně zaslouží.

Pozn. Uvedené nahrávky pocházejí pouze z legálních zdrojů, většinou jsou volně dostupné na stránkách umělců či vydavatelství (pod licencemi Creative Commons apod.). Hudební soubory nejsou umístěny na serverech Českého rozhlasu. Za obsah na externích stránkách neneseme odpovědnost.

autor: Jan Mazura
Spustit audio