Mr. Ultrafino v dalším díle Vinyl Session

12. leden 2022

Sergio Mendez, Art Blakey, Mulatu Astatke, ale taky obskurní kapela Alternativa…Tito všichni se ocitli na gramofonech dalšího vydání pořadu Vinyl Session, který sestavil DJ Mr. Ultrafino.

Vinyl Session je novinka ve vysílání ČRo Jazz. V tomto hodinovém bloku vysíláme hudbu výhradně živě, a to přímo z vinylových desek v našem studiu. Pořad naladíte každé 2. a 4. pondělí v měsíci, a to vždy od 14:00.

Jiří Holubec alias Mr. Ultrafino stává za gramofony už sedmnáctým rokem a po celou dobu se snaží skládat své DJ sety z co nejširší palety žánrů. Stejně eklektický přístup zvolil i při vybírání desek pro tento díl Vinyl Session.

Během procházky napříč žánry jsme si povídali o parametrech úspěšné jazz-funkové kompilace, připomněli sérii desek Jazz Juice z dílny Gillese Petersona a bavili se o průnicích jazzu a hip-hopu na break dance tanečních párty. Došlo i na nečekaný cover písně Michala Urbaniaka.

V následujících dílech Vinyl Session budou hudbu vybírat i další DJs na pomezí jazzu: DJ Jeffology, DJ Mary C, nebo DJ Mikuláš.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.