Soutěž kapel na United Islands: Hlásit se mohou i jazzmani

3. duben 2019

Open Air festival United Islands of Prague se letos koná o měsíc dříve než obvykle, do vypsané soutěže mladých kapel se přitom mohou hlásit i jazzové projekty. Přihlášku je třeba podat do 23. dubna.

Klání hudebních talentů příznačně pojmenované Objevy United Islands letos proběhne teprve podruhé. V prvním ročníku zvítězila kapela baset+ v čele s frontmanem Janem Basetem Střítežským, kterou na velké pódium slavnostně uvedl loňský ambasador David Koller.

SVOU KAPELU PŘIHLASTE ZDE

Letos vítězný interpret dostane jedinečnou příležitost zahrát si na hlavním pódiu na Karlínském náměstí. Zde má rozhodující slovo hlavní porotce soutěže, hudebník a producent Jiří Burian.

Soutěžící „menšinových“ žánrů však mají bez ohledu na hlavního vítěze šanci si zahrát na menších open air pódiích nebo v klubech v rámci Klubové noci United Islands. Zde talenty vybere odborná porota složená z českých hudebních odborníků, včetně dramaturga Českého rozhlasu Jazz.

Letošní ročník festivalu United Islands of Prague bude probíhat od pátku 31. května do soboty 1. června v oblíbené lokalitě pražského Karlína. Vstup na všechny akce je zdarma, svou stage zde chystá jako obvykle i Český rozhlas Jazz.

autor: ČRo Jazz
Spustit audio

Související