Vinyl Session: Předvánoční groovy s Martinem Mikulášem

14. prosinec 2022

Britský objev Nim Sadot, legenda Gary Bartz nebo výběr vánočních jazz-funkových singlů… to jsou jen některá jména z playlistu dalšího dílu pořadu Vinyl Session, jímž nás tentokrát provázel DJ Martin Mikuláš. Celý pořad poslouchejte se záznamu!

V tomto díle jsme s Martinem Mikulášem zabrousili do Británie: nejen s basistou Nimem Sadotem, ale také se skupinou Maisha. Ta na své poslední album přizvala saxofonistu Garyho Bartze, který v pořadu zazněl také se svým kultovním albem Music is My Sanctuary.

Zazněli také The Kuti Mangoes nebo Wayne Powell Octet a vzhledem k blížícím se svátkům také několik ukázek z aktuální kompilace Santa's Funk and Soul Christmas Vol. 4, která vyšla u vydavatelství Tramp Records. V pořadu se mimo jiné dozvíte, co poslouchá o Vánocích Martin Mikuláš!

Martin začal DJovat kolem roku 2000 a od house music a klubové scény se přes používané samply dostal až ke kořenům, což jsou v jeho případě jazz, soul, funk, disco, ale také africké a latinskoamerické rytmy, nebo různý folklór.

Chuť objevovat „nové“ na starých deskách jej vedla i k založení record shopu. Martin Mikuláš hraje své sety na řadě akcí a v klubech, dlouhodobě spolupracuje s nejrůznějšími rádii.

V následujících dílech Vinyl Session budou hudbu vybírat i další DJs na pomezí jazzu: DJ Jeffology, nebo DJ Ultrafino.

Spustit audio

Související