Den s Ondřejem Pivcem: o nové kapele i vánočním albu

6. listopad 2023

Varhaník Ondřej Pivec se tento týden vrací do Česka s funkovým projektem Kennedy Administration. Nejen o něm bude řeč ve speciálním programu „Den s…“ na Českém rozhlase Jazz. Pivec bude ve vysílání po celých osm hodin, a to ve čtvrtek 9. listopadu od 8:00 do 16:00.

Ačkoli v Česku začínal s kapelou Organic Quartet, aktuálně Pivec vydal album s novou sestavou Greatest Hits 4000. V ní vychází ze zkušeností ze Spojených států – z vedení sboru v harlemských kostelech nebo ročního zaskakování za Coryho Henryho v kostele v Brooklynu. „Hudba Greatest Hits se tak opírá o vše, čím jsem v New Yorku byl ovlivněn - soul, RnB, hip-hop, gospel, jednu píseň máme reggae, je to poměrně hodně pestré,“ líčí Ondřej Pivec.

Ve „Dni s…“ si s Ondřejem zavzpomínáme na začátky kapely Organic Quartet nebo na starší spolupráce s Romanem Pokorným či Bucinatores Orchestra. Ovšem nahlédneme také do zákulisí koncertování s americkým zpěvákem Gregory Porterem ‒ s ním ostatně nyní natočil nové vánoční album Christmas Wish.

V pořadu se Pivec vyzná ze svého obdivu ke svým vzorům či mentorům, jako jsou Joey DeFrancesco, Sam Yahel nebo také Cory Henry. S posledně jmenovaným bude také ke slyšení 10. listopadu na festivalu Groove Brno, na dvojkoncertě s Kennedy Administration. Tento funkový projekt nyní vydal nové album, které ve vysílání také zazní.

Den s… poslouchejte ve vysílání Českého rozhlasu Jazz vždy druhý čtvrtek v měsíci, od 8:00 do 16:00. Pořad uvádí Petr Vidomus.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio