Štědrý večer plný jazzu!

23. prosinec 2021

Český rozhlas Jazz přichystal speciální vánoční program. Štědrým dnem provede posluchače Bharata Rajnošek ve dvou hodinových speciálech, na večer se chystá také koncert Alfa Carlssona s Jiřím Kotačou. Pořady si můžete poslechout také ze záznamu.

Bharata Rajnošek pro Štědrý den připravil dva vánoční hodinové speciály, první od 10:00, druhý od 19:00. Odpoledne stanice odvysílá speciální díl hádankového pořadu Tak to slyším já, jehož hostem bude basistka Klára Pudláková.

Na Štědrý den od 20:00 Český rozhlas Jazz odvysílá záznam koncertu kvarteta kytaristy Alfa Carlssona a trumpetisty Jiřího Kotači. Záznam vystoupení z Radiocafé Vinohradská 12 obsahuje živé provedení skladeb z alba Journeys, ale i některé novější kompozice.

Čtěte také

V dopoledním vánočním bloku zazní například Greensleeves od Johna Coltranea, Winter Wonderland zpívaná Chetem Bakerem, Let it Snow Diany Krall, nebo Have Yourself a Merry Little Christmas v podání Dextera Gordona. Více groovu slibují  Frosty Roye Hargrova, nebo hned první skladba, která zazní - Adeste Fideles od Joey Alexandera.

Ve večerním speciálu dojde na vánoční Let it Snow v podání Oscara Petersona, písně Jingle Bells, Snowfall, I´ll be home for Christmas v podání bigbandů Duke Ellingtona, Glenna Millera, nebo Count Basie Orchestra. V modernějším střihu se nesou vánoční skladby například od Yelowjackets z roku 2003, nebo Pentatonix ve fúzi s The Manhattan Transfer z roku 2016.

Překvapením může být i vánoční Keith Jarrett, nebo Miles Davis. K vánoční atmosféře přispěje též zpěv Tonyho Benetta a Franka Sinatry. Z české tvorby se těšte na Chtíc aby spal v podání Kontrabandu Milana Svobody, nebo originální kompozice Čtyři svíce Jana Smigmatora.

Český rozhlas Jazz: Štědrovečerní program

 

10:00 – 11:00 Dopolední vánoční speciál

Bharata Rajnošek uvádí speciální štědrovečerní program s jazzovým nádechem.

 

14:00 – 15:00 Tak to slyším já

Vánoční vydání pořadu s basistkou Klárou Pudlákovou.

 

19:00 – 20:00 Večerní vánoční speciál

Štědrý večer jak jinak než jazzově. Uvádí Bharata Rajnošek.

 

20:00 – 21:00 Štědrovečerní koncert

Alf Carlsson a Jiří Kotača Quartet hrají repertoár alba Journeys.

Záznam koncertu z Radiocafé Českého rozhlasu, 7. 10. 2021

Spustit audio

Související