Vinyl Session: Nejen o současné britské scéně

5. květen 2022

Aktuální díl Vinyl Session byl opět speciální, zaměřili jsme hlavně na objevy z britských ostrovů. Ale nechybělo ani pár českých kousků. Gramofony tentokrát roztáčel Mr. Ultrafino a pořad si zde můžete poslechnout ze záznamu.

V aktuálním vydání jsme se výrazně zaobírali současnou britskou scénou; zazněla pianistka Jessica Lauren, saxofonistka Nubya Garcia, univerzální talent Joe Armon Jones a taky projekt Yussef Kamaal. V tomto kontextu jsme připomněli blížící se vystoupení tubisty Theona Crosse na festivalu Mladí ladí jazz. Ve výběru došlo i na česká alba, především projekt Aficionados bubeníka Adama Urbana a vinyl saxofonisty Radima.

Vinyl Session je novinka ve vysílání ČRo Jazz. V tomto hodinovém bloku vysíláme hudbu výhradně živě, a to přímo z vinylových desek v našem studiu. Pořad naladíte každé 2. a 4. pondělí v měsíci, a to vždy od 14:00. 

Jiří Holubec alias Mr. Ultrafino stává za gramofony už sedmnáctým rokem a po celou dobu se snaží skládat své DJ sety z co nejširší palety žánrů. Stejně eklektický přístup zvolil i při vybírání desek pro tento díl Vinyl Session.

V následujících dílech Vinyl Session budou hudbu vybírat i další DJs na pomezí jazzu: DJ Jeffology, nebo DJ Mikuláš.

Spustit audio

Související